Zorgboerderij yn e skuorre bestaat tien jaar

<< Terug 1 april 2022
Zorgboerderij yn e skuorre bestaat tien jaar

Het is al weer ruim tien jaar geleden dat Richard Ludema, na een lang dienstverband bij een metaalbedrijf, werd genoodzaakt een nieuwe weg in te slaan. De constante werk- en tijdsdruk die het werk met zich meebracht en zijn passie voor het begeleiden van jongeren, zorgden ervoor dat de stap werd gezet naar een nieuwe uitdaging.

Deuren open in april 2012

Dankzij een zorgboerin in de buurt van Dokkum werd hij wegwijs gemaakt in de wereld van een zorgboerderij. Na alle voorbereidingen te hebben getroffen, zoals het behalen van een keurmerk, het bedenken van een naam en logo voor de zorgboerderij en het netwerken in de zorgwereld, konden de deuren worden geopend in april 2012.

Zorg en techniek

Wetende dat er redelijk veel concurrentie in de zorgwereld bestaat, heeft Richard doen besluiten zorg en techniek met elkaar te verbinden. Hout, metaal en groen zijn de ingrediënten voor de dagbesteding die Zorgboerderij Yn ‘e Skuorre aanbiedt.

Er op uit

Tegenwoordig zijn Richard en zijn ‘jongens’ veelal bezig met werkzaamheden in de verschillende werkplaatsen die de boerderij heeft. Zo zijn ze bezig met laswerkzaamheden voor eigen projecten, en ook voor externe partijen. Tuinonderhoud rondom de boerderij en ook bij particulieren hoort er eveneens bij.

Dan zijn er nog projecten met hout, zoals het maken van tuinmeubels en kasten voor in huis.

Zorgboerderij Yn e Skuorre
Birdaarderstraatweg 133
9101 PK Dokkum


06 22300163